HÁTADAT Adatvédelmi
​és  Kommunikációs Szakértő Iroda
Weboldal alcíme
HÁTADAT Adatvédelmi
​és  Kommunikációs Szakértő Iroda
Weboldal alcíme

GDPR  Művelődési Házak számára 


Kevés intézményvezető tudja, hogy mivel a művelődési ház (könyvtár) közfeladatot lát el, így számukra is kötelező az adatvédelmi hatósághoz Adatvédelmi Tisztviselőt (DPO) bejelenteni. Ezen kívül az intézmény is adatkezelő, így szükséges az adatvédelmi megfelelőség elvégzése,  szabályzatok elkészítése, tájékoztatók kihelyezése az épületen belül és akár a fotó készítési tájékoztatás egyes koncertek, rendezvények előtt.

Az intézményvezető 20 millió forintig terjedő bírságot kockáztat, ha akár csak egy érdeklődő, résztvevő szóvá teszi az adatkezelési hiányosságokat. A fenntartó akár munkaügyi felelősségre vonást, a vezetői jogviszony megszüntetését is alkalmazhatja, hiszen végső soron az Önkormányzatnak és az onnan származó költségvetésnek kell biztosítani az esetleges milliós bírságot.

Irodánk megfizethető, havi 1-2 tízezer forintos áron vállalja, hogy az intézményt bejelenti az adatvédelmi hatósághoz, hogy jogkövető módon van DPO-ja, illetve rendelkezésre bocsátja a szükséges szabályzatokat.
 Irodánkkal a kapcsolatot az info@adataudit.eu email  címen vagy az alábbi űrlap kitöltésével veheti fel. 

Az űrlapot sikeresen elküldted!