HÁTADAT Adatvédelmi
​és  Kommunikációs Szakértő Iroda
Weboldal alcíme
HÁTADAT Adatvédelmi
​és  Kommunikációs Szakértő Iroda
Weboldal alcíme

GDPR Óvodák számára


Kevés óvodavezető tudja, hogy mivel az óvoda is közfeladatot lát el, így számukra is kötelező az adatvédelmi hatósághoz Adatvédelmi Tisztviselőt (DPO) bejelenteni. Ezen kívül az intézmény is adatkezelő, így szükséges az adatvédelmi megfelelőség elvégzése,  szabályzatok elkészítése, tájékoztatók kihelyezése. A kisóvodásokról készült fotók készítésének és facebook-on, zárt csoportban, weboldalon, önkormányzati weboldalon, kiadványokban történő felhasználásának számos buktatója van. Arról nem is beszélve, hogy a dolgozóknak is vannak jogaik, hogy szeretnének-e rajta lenni bármilyen fotón.

Az intézményvezető 20 millió forintig terjedő bírságot kockáztat, ha akár csak egy szülő, elbocsátott dolgozó szóvá teszi az adatkezelési hiányosságokat. A fenntartó akár munkaügyi felelősségre vonást, a vezetői jogviszony megszüntetését is alkalmazhatja, hiszen végső soron az Önkormányzatnak és az onnan származó költségvetésnek kell biztosítani az esetleges milliós bírságot.

Irodánk megfizethető, havi néhány tízezer forintos áron vállalja, hogy az intézményt bejelenti az adatvédelmi hatósághoz, hogy jogkövető módon legyen adatvédelmi tisztviselője, illetve rendelkezésre bocsátja a szükséges szabályzatokat.


Az űrlapot sikeresen elküldted!